70'er tøj

Få et frisk 70'er kostume – Vælg en hippie eller disco udklædning og flyv tilbage til flower power tiden.

70'erne var et årti hvor kodeordene var kærlighed, fred, sammenhold og fri sex. Flower Power var stadig på sit højeste, mændene lod bakkenbarterne vokse frit, kvinderne smed bh'en for en politisk sag og folket dyrkede samfundet, ungdommen, musikken og hinanden. Det var årtiet med kollektiver, Muhammad Ali, Simon Spies, Watergate-indbruddet, ø-lejr, Matador, Charlies Angels og ikke mindst Diskoen. Du kan ikke tage fejl af et rigtig kostume fra 70'erne, da det ikke ligner noget andet du har set eller prøvet. Flyv tilbage i tiden til et årti med flower power og dancing queen med et friskt 70'er kostume fra gag.dk.

Et rigtigt 70'er kostume er ikke til at tage fejl af, det ligner ikke noget andet, du har prøvet. Og så har vi naturligvis skabt muligheden for at vælge det helt rigtige. Det betyder, at man hurtigt kan blive dancing queen, disco man, eller vælg noget fra vores ”Hot” sektion. Her kan du bevæge dig lidt væk fra den traditionelle hippie udklædning og trække i catsuit. 

70'erne

Generelt var moden i 70'erne præget af, at de unge begyndte at udtrykke sig selv igennem deres tøj både for disko-danserne og for hippierne. Den mest kendte af alle tøjstile fra 70'erne er Disko stilen med glitter, go go støvler, hotpants, psykedeliske farver og mønstre, samt John Travoltas legendariske hvide jakkesæt fra Saturday Night Fever.

ABBA, The Bee Gee's og Michael Jackson bragte Disko feberen frem og den ramte hele verden i 70'erne - sammen med den kom psykedelisk rock som Pink Floyd, glam rock som Kiss og punk rock som Sex Pistols. 70'erne var utroligt præget af idoldyrkelse af musik- og sports stjerner, sammenhold og jagten på frihed fra samfundets tøjler og det kan man tydeligt se på tøjet fra perioden.

På gag.dk har vi samlet det bedste af datidens trends, med speciel fokus på den klassiske Disko-dansende livsnyder med funky mønstre, trippede farver og masser af glam og den . Hvis du gerne vil danse disko til en fantastisk udklædnings fest, men gerne vil fokusere på noget mere hot og frækt, så har vi et udvalg af catsuits, som også var højeste mode på dansegulvet i 70’erne.

Disko-livsstilen i 70'erne handlede om at leve livet uden tøjler og med lukkede øjne for andet end god musik, masser af fest og farver, dejlige mennesker og fri sex.

Ligesom i det tidligere årti, så var den frigjorte hippie-kultur stadig på sit højeste i 70’erne, med masser af flower power, fredstegn og vilde outfits. Protesterne og modstandsbevægelsen var stadig i en del af hverdagen i 70’ernes kultur og det kunne man tydeligt se på både moden indenfor tøj og hår. Det var politik og miljø, der var fokus, så mode for hippierne var ikke det, der var vigtigt i livet. Snarere tværtimod.

Det var i 60'erne og 70'erne hvor de første atomkraftværker begyndte at springe op rundt omkring i norden, som modtræk til oliekriserne og især i 70'erne var der mange protester imod Atomkraft i Danmark. ”Atomkraft? Nej tak” kampagnen fra græsrodsbevægelsen OOA (Oplysning om Atomkraft) er den mest kendte indenfor de mange miljø- og sikkerheds-protester, der foregik i 70'erne og den tankegang er stadig en man kan mærke i dag i nutidens aktivister.

Musikken og friheden var i det hele taget i højsædet i 70’erne, hvilket gjorde sig til udtryk, da Fristaden Christiania blev dannet og da den Woodstock-inspirerede Roskilde festival for  første gang så dagens lys i 1971 under navnet Sound Festival.

Det var på Roskilde festivallen hvor både de musik-elskende disko dansere og de freds elskende hippier kunne mødes og dele et øjeblik med fokus på både musik, frihed og sammenhold.

Klæd dig som en flippet hippie eller en tjekket disker med et smart kostume fra gag.dk for at få et øjeblik i en tid hvor livet var både meget skræmmende, men også var starten på friheden som vi nyder idag. Gag.dk har et fantastisk udvalg af både udklædning og udstyr fra 70'erne med masser af farver, mønstre og sjove kombinationer, der helt klart vil vække begejstring til enhver udklædningsfest.